Norge

Norge er i vinden som aldri før, og på internasjonalt plan skårer Norge høyt på listen over hippe steder å besøke og kule klesmerker å bruke, mens nordisk kultur med vikinger og norrøn mytologi også gjør sine fremskritt på andre arenaer. Nå er det ikke lenger bare nordmenn som vil ha heilnorsk!

I utlandet ser du det norske flagget over alt – på sko, plagg og i reklamer. Det kan virkelig virke som Norge har fått en oppsving. Norge, og spesielt Oslo, troner på listen over verdens kuleste steder å feriere. Også i motebransjen viser trenden til det samme: Norsk er kult!

Norske klesmerker

Gjennom norske medier og nyhetskanaler blir vi stadig minnet på hva som er inn, og ikke minst vår egen Mette Marit er en god ambassadør for norsk mote. Både nasjonal og internasjonal mote henter inspirasjon fra Norden, og stadig flere norske designere hiver seg på bølgen med egne kolleksjoner.

Av dagens aktuelle klesmerker kan nevnes norske Moiré med sine fargerike kolleksjoner, eller Billie & Me som også skiller seg ut i motebildet. For mer komfort og velvære, kan IBEN og Avenue skilte med et godt utvalg. Stadig flere norske designere dukker opp og gjør seg bemerket både innenlands og utenlands.

Suksess på høyt plan

Selv om det er en stor trend nå med nye gründere innen den norske moteindustrien, så har nordmenn alltid klart å gjøre seg bemerket med kvalitetsklær. Her kan nevnes Marius Schou Johannessen Cedrico-jakker, Søster Studio, eller for å ikke glemme Peer Spook som i sin tid gjorde stor suksess på catwalken i Paris.

På denne nettsiden kan du lese mer om de mest populære norske klesmerkene. Her vil du finne artikler om kjente og kjære merker som Moods of Norway, Dale of Norway og Bergans of Norway, samtidig vil du bli kjent med andre spennende og aktuelle merker som Cedrico og Søster Studio.

Ikke bare moteklær

Når vi snakker om norske designere som gjør seg bemerket, så snakker vi ikke bare om moteklær og coctailkjoler. Også sport og fritid hører inn i denne bransjen. Naturlig blir det da å nevne Bergans of Norway, som har over hundre års fartstid på nasjonalt og internasjonalt marked.

Det var Sykkelfabrikant Ole F. Bergan som hadde patent på ryggsekken Nansen brukte på sine polferder, og det var dette patentet som skulle bli opprinnelsen til Bergans imperium. I dag er det knapt et menneske, friluftsmenneske eller ei, som ikke har et Bergans-plagg i skapet, eller et Bergans-produkt på loftet.

Magasiner og sosiale medier

Markedet overøses av motemagasiner og moteportaler på nett, og blogger skilter med mote side opp og side ned. Influencere preger stadig mer unge menneskers hverdag og klesvalg, og minner om hva som er inn. Sosiale medier har en enorm betydning som talerør for designere, motehus og deres klesmerker.

Utvidet marked på nett

Med internett er ikke lenger markedet begrenset til Norge og Norden. Nå ligger hele verden for dine føtter om du ønsker å gjøre deg bemerket som designer på globalt nivå. Folk sitter hjemme i stuen og bestiller klær på kryss og tvers av landegrenser, noe som har gjort norsk mote mye mer tilgjengelig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *