Moods of Norway

Selskapet ble startet av de tre norske gründerne Stefan Dahlkvist, Peder Børresen og Simen Staalnacke i Stryn i 2003. De startet produksjon av moteklær i stilene casual, cocktail og street, og åpnet butikker rundt om i Norge. De økte omsetningen fra skarve 300 000 kroner i 2003 til å gå med 93 millioner kroner i overskudd i 2011. Fram til konkursen satte kroken på døren i 2017, oppnådde Moods of Norway suksess også utenfor Norges grenser med utsalg i Hollywood, Los Angeles og New York. De fikk også Scheiblers Legats Talentpris for godt design.

Begynnelsen på eventyret

Dahlquist og Staalnacke studerte på Hawaii Pacific University i 2003, og fikk besøk av Børresen. De kokte sammen en ide om å lansere et motekonsept bygget på norske tradisjoner. En rosa traktor ble selskapets logo, og en original versjon av den rosa traktoren ble ofte ble stilt ut sammen med selskapets kolleksjoner. Den første kleskolleksjonen sto ferdig allerede i 2003, og selskapet ekspanderte samtidig med åpning av butikker i hele Norge. Deretter fulgte åpning av butikker i Los Angeles og New York, samtidig som deres klesmerke ble solgt via etablerte kjeder i utlandet.

  • Moods of Norway ble etablert i 2003
  • En rosa traktor ble deres logo og kjennemerke

Casual, street og cocktail

Moods of Norway satset på et vidt spekter av klær: fra casual til street og cocktail. Det var et ambisiøst prosjekt å lansere tre forskjellige kolleksjoner. Selskapets skjorter og dresser fikk et tall brodert på seg. Tallet refererte til alle registrerte traktorer i Norge, og var således et unikt PR-stunt. Tallet varierte over tid, og var på et tidspunkt 234 243. Moods of Norway utvidet kolleksjonene sine med klokkekolleksjon, brillekolleksjon og et stort utvalg av boxershorts. De fikk også Askeladden-prisen for sitt design, og kunne skilte med ambassadører som Penelope Cruz og Ari Behn.

  1. De hadde tre forskjellige kolleksjoner: casual, street og cocktail
  2. De utvidet med klokker, briller og boxershorts

Ambassadører og lojale følgere

Moods of Norway satset på en rask ekspandering både nasjonalt og internasjonalt, med utsalg i tolv land, deriblant USAs to store metropoler Los Angeles og New York. Dette førte til at svæt anerkjente personer fattet interesse for deres kolleksjoner. Titt og ofte var deres merke å se på stjerner som Penelope Cruz, og Moods of Norways kolleksjoner var å se i filmer som «Beautiful» og «Sky Captain and the World of Tomorrow». Hollywood-stjernen Bai Ling fulgte i Penelopes fotspor og ble frontfiguren for klesmerket når de åpnet det asiatiske markedet.

På nasjonalt plan var også Moods-klærne populære blant kjendiser. Ari Behn var en av dem som ofte bar merket, og dermed brakte merket inn i adelige kretser. Moods of Norway fikk også Ari opp på catwalken under deres motevisning i 2013, iført englevinger (en hyllest til kona?)! En annen som valgte rosa traktor fremfor blå polospiller på brystet var hotellkongen Petter Stordalen, som med ett ble forvandlet fra en traust nordmann til Moods-nordmann med interesse for mote. Morten Abel var også en viktig figur i kjendisrekkene, som bar merket med stil.

FAQ

Hvem sto bak Moods of Norway?

Moods of Norway ble startet på Stryn i 2003 av gründerne Stefan Dahlkvist, Peder Børresen og Simen Staalnacke.

Hva slags klær produserte Moods of Norway?

Moods of Norway satset på tre forskjellige kolleksjoner: casual, street og cocktail.

Hadde de andre ting enn klær?

Ja, Moods of Norway satset også på en brillekolleksjon, en klokkekolleksjon og en linje med boxershorts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *