IBEN

IBEN er norsk livsstilsmote, et merke som ble etablert i 2014 og som skal representere kvinner som ikke kan gå inn i et rom uten å bli lagt merke til. IBEN er sterk og moderne, og verdsetter kvinner som setter pris på en uanstrengt måte å kle seg pent på.

IBEN består av kolleksjoner som kan betegnes som komfortable, rene, androgyninspirerte klær av høy kvalitet som er lette å bruke og som definerer kvinnens stil. Kolleksjonene er inspirert av reiser, bylivet og vintage nostalgi. IBEN er for kvinnen som tør å kle seg etter humøret, og som ikke legger noen særlig vekt på standardiserte normer og satte regler.

Kvinnen bak

Kvinnen bak klesmerket er gründeren Anh-Marthe Storheil, som også står bak Storheil Agency og Støy Retail. Hun har blikk for godt design og innovativ tenkemåte, og merket hun representerer står i stil med hennes eget DNA: sterk, ambisiøs, sosial og leken! Den unge damen har mange baller i luften. Ikke bare driver hun det populære klesmerket, men er også daglig leder i butikken Støy i Fredrikstad.

Erfaring med klær fikk Anh-Marthe Storheil som ekstrahjelp i klesbutikk ved siden av studiene, noe som ga grobunn for egne ideer og drømmer innen mote. Etter å ha drevet egen butikk i en tid, skapte hun klesmerket IBEN, som har gått over all forventning. Norske klær er populært som aldri før, noe IBEN er et veldig godt eksempel på.

Gründertilværelsen

I et intervju med Sandvika Storsenter, i forbindelse med en moteoppvisning, uttaler gründeren at det alltid er fullt kjør i bedriften. Gründeren er selv daglig leder og designer for klesmerket IBEN, og klærne vises for stylister, influencere, innkjøpere og norsk presse. IBEN har også deltatt flere ganger på den norske moteuken Oslo Runway, og responsen er fenomenal med innsalg av hele kolleksjoner.

Den unge gründeren bedyrer også at gründertilværelsen har vist henne viktigheten av balanse og at fokuset alltid bør være på visjon, samt å prioritere hva som er viktigst der og da. Selv innrømmer hun at en kreativ person ikke kan ha kontroll på alt, og råder alle i samme gründersituasjon å fokusere på det en er god på.

Norsk mote

Storheil gir i samme intervju sine synspunkter på norsk mote, og sier at norsk mote aldri har vært tydeligere eller mer preget av samarbeid enn i dag. Norsk mote er til stede i media, og det nasjonale markedet viser større interesse for motebransjen som helhet. Og nordmenn er veldig bevisst på at norsk er best, noe som bidrar til en bærekraftig industri som vil vare lenge.

IBEN som klesmerke distribueres via allerede etablerte forhandlere i Norge, og ideen er også å utvide med kolleksjoner til andre land. Storheil meddeler at merkevaren utvikles kontinuerlig for å skape etterspørsel på de aktuelle markedene. Kvinner i alle land skal føle seg identifisert med merkevaren og stilen de står for, og som Storheil uttaler: trigge et tankesett mot en grenseløs horisont.

IBEN-klærnes stil

IBEN-klærne lages av robuste materialer med tøffe teksturer og innslag av skinn og denim, i tillegg til innslag av florlette bluser og deilige t-skjorter samt statement-ytterplagg. Hva farger angår, så varierer tonene fra dype jordfarger til rødtoner, off-white og denim. I andre enden av fargeskalaen finner vi oppsiktsvekkende sjokkfarger som knalloransje, som brukes på både skjørt, ullgensere og kåper som aksentfarger.

Trenden på IBEN-klærne kan karakteriseres som tomboy, med et sterkt statement som kul og casual, den autentiske sterke kvinnen som ikke går upåaktet hen og kler seg etter humøret uten tanke for normer og regler. Samtidig glemmes ikke den kvinnelige siden, med florlette materialer på både under- og overdeler. IBEN liker å sjokkere med sjokkfarger, som viser hvem du er!

Finn ditt merke

Er du interessert i mote, og setter ekstra pris på norsk design, er det mange merker å velge mellom. Det dukker stadig opp nye på markedet, noen med robuste design, andre med stor vekt på eleganse og rette linjer. IBEN er for den som liker komfort kombinert med grenseløs horisont hva gjelder farger og stil, kombinasjoner og statement-uttrykk i klesveien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *