Cedrico

Cedrico

Mannen bak suksessen Cedrico er designeren Marius Schou Johannessen, som etablerte klesmerket i 2011. Fokuset var, og er, å lage kvalitetsjakker med stil, komfort og funksjonalitet. Selskapet følger det gamle viking-prinsippet med å la Moder Jord beskytte mennesket mot vær og vind. Deres jakker er laget for å møte kravene til et røft naturliv så vel som det moderne bylivet.

Skinn og pels

Skinn og pels finnes på mange kreasjoner fra Cedrico. De bruker dog bare pels og skinn fra ville vaskebjørner som er jaktet på etisk vis, og fra oppdrettsdyr med nødvendig godkjenning. Det er velkjent at den asiatiske racconen er en trussel for europeisk flora og fauna, og racoons blir jaktet på for å holde bestanden og økosystemet under kontroll.

Godkjente leverandører og jegere i Europa og Asia sørger for at pels fra dyrene ikke blir kastet som søppel. Hver eneste solgte Cedrico-jakke har en merkelapp som forklarer selskapets etiske pelspolitikk. Hansker og tøfler fra Cedrico er laget av 100 % lammeskinn. Dette er skinn som ikke er behandlet med metoden mulesing (kirurgisk fjerning av hudstykker rundt halepartiet for at huden skal fremstå rynkefri).

Designteamet

Designteamet bak klesmerket Cedrico består av erfarne designere med lang fartstid i bransjen, som henter inspirasjon fra det norske folk, natur og kulturarv. De sørger for å levere nye og innovative måter å produsere Cedrico-produkter av høy kvalitet uten at de mister sin eleganse og komfort. Her kombineres klassisk snitt med holdning for et perfekt resultat, slik at komfort kan skulpturere brukerens velvære!

Designteamet anbefaler kun tørr rens på alle jakker av merket Cedrico. I perioder hvor plagget ikke brukes, for eksempel på sommeren, anbefaler de å oppbevare plagget på et tørt sted og aldri i direkte sollys som kan gi skjolder og skader på plagget. Det tryggeste er å oppbevare jakken i plastposen den kom i, eller i en egnet tekstilpose.

Kopier

Et kjent problem for ethvert klesmerke på markedet, er piratkopiering. Til tross for å være et relativt ungt merke, er også Cedrico utsatt for dette problemet. Derfor har de opprettet en liste på nettsiden sin over godkjente forhandlere av deres merke, samtidig som de jevnlig jobber med å få stoppet nettsteder som tilbyr piratkopierte versjoner av deres jakker.

Piratkopier av Cedrico-jakker kan være direkte skadelige, da opprinnelsen til materialene er ukjente og kan være behandlet med skadelige giftstoffer. I tillegg kan kjøp av piratkopier ha en indirekte innvirkning på ulovlig virksomhet som for eksempel organisert kriminalitet og barnearbeid. Selskapet anbefaler alle om å melde fra til dem om piratkopier som florer på nettsteder som ikke står oppnevnt på deres liste.

Ideen og utviklingen

Cedrico har i årenes løp klart å komme inn på de mest profilerte butikkene i Norge, slik som Follestad og Steen & Strøm. I løpet av de første to årene av selskapets drift rakk Marius Schou Johannessen å femdoble omsetningen til 30 millioner norske kroner. Selv kommer Johannessen fra en skredderfamilie, blant annet med en oldefar som var hoffskredder.

Marius Schou Johannessen har en skreddertradisjon å holde i hevd, og har alltid likt å lage jakker. Han fikk ideen om å lage en parkas i forskjellige modeller med ulikt snitt og utseende. Dette ble starten på eventyret. Ideen var alltid å lage jakker som skal passe til fjells og i storby, og samtidig være varme og se bra ut.

I butikk og på nett

Også Cedrico følger trenden med å tilby sine produkter på nett, i tillegg til i fysiske utsalg som Follestad, Steen & Strøm, Ferner Jacobsen m.fl. Alle deres produkter ligger ute, hvorav ekspedering skjer raskt slik at du kan gjøre som så mange andre nordmenn: kle deg godt og varmt med de beste og mest holdbare jakkene norsk design har å by på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *