Bergans of Norway

Norges varemerke nummer 1

Bergans of Norway har over hundre års historie på det norske markedet. Allerede i 1909 utstedte Kristiania Patentbyrå patent på ryggsekken til sykkelfabrikant Ole F. Bergan i Tønsberg, den samme ryggsekken som ble brukt av Roald Amundsen over Nordpolen. Ole F. Bergan var selv en ivrig friluftsmann med jakt som hobby, og da som nå er fokuset funksjonelt turutstyr og teknisk bekledning.

Tett samarbeid med polfarere

Ingen andre leverandører teknisk bekledning og turutstyr kan måle seg med Bergans frilufts- og polarhistorie. Amundsen var en lojal bruker av Bergans ryggsekk på alle sine ekspedisjoner, og den dag i dag deler Bergans erfaringene sine med dagens friluftsfolk. Deres testteam består av profesjonelle polfarere og eventyrere, noe som har ført til at deres produkter har fått både nasjonale og internasjonale priser.

Bergans er stolte av sine samarbeidspartnere – de er nemlig en helt essensiell del av utviklingen av det beste turutstyret og bekledning. En av deres testteam-deltakere er Cecilie Skog, en av verdens fremste kvinnelige eventyrere med både fjellklatring og polferd på merittlisten. Hun er den eneste i hele verden som både har gjennomført Seven Summits og gått på ski til Nordpolen og Sydpolen.

Andre viktige samarbeidspartnere

Foruten Cecilie Skog, består test-teamet til Bergans av andre topputøvere. Her kan nevnes Anders Backe, en anerkjent skiakrobat fra Vikersund med enestående resultater i konkurranser og finaleplass i X-games. Annelie Pompe har sportsklatring som lidenskap, og har gjennomført Seven Summits (bestigning av det høyeste fjellet på hvert kontinent). Hun er også den kvinnen i verden som har vært både dypest og høyest for egen maskin.

Tina Johnsen Hafsaas har markert seg internasjonalt med sitt klatretalent, og er således en god ambassadør for Bergans rundt om i verden. Bare 18 år gammel ble hun verdens beste junior, og vant like etterpå Europacupen. I tillegg er hun Norgesmester og Nordisk Mester. Sigurd Felde utgjør også en viktig del av testteamet. Han er geolog og tindevegleder, og har fjellet som arbeidsplass.

Hobbysyerske som ambassadør

Ingrid Bergtun er et kjent navn når det gjelder sying, redesign og gjenbruk, og ble et navn i motebildet da hun deltok i Symesterskapet på NRK. Som følge av dette, startet hun sin egen blogg og Youtube-kanal, der hun sprer syglede og oppskrifter med fans og andre interesserte. Så populær ble blogg og kanal at hun i dag regnes som Norges mest kjente hobbysyerske.

På toppen av det hele er hun Bergans ambassadør. Hennes filosofi er helt i tråd med Bergans filosofi om at produktet skal vare lenge. Via bloggen og Youtube-kanalen gir hun råd om hvordan du kan gi et Bergans-produkt lengre levetid og kanskje et nytt design. «Jeg er stolt av å være ambassadør for Bergans! De er engasjert i miljø, sånn som meg.»

Pant

Bergans har en miljøbevisst holdning, og mener at det økologiske fotavtrykket blir mindre jo lengre et plagg er i bruk. Derfor gir de pant på brukt friluftstøy, og gir det nytt liv enten ved å selge det eller donere det til trengende. Dersom plagget er utslitt, sys det om til noe spennende for å resirkulere. For Bergans er alle tekstiler en ressurs.

Panter du turklær eller utstyr hos Bergans, sørger de for at varene får et lengre liv. Som takk for hjelpen får du en rabattkode til bruk på nett eller i butikk, samt en pantepose. Ved innsendelse av pantepose, ber Bergans om svar på noen spørsmål om det du panter. Slik vil de få verdifull informasjon og innspill for bruk til forbedring av produkter og tjenester.

Bergans Adventures

Drømmer du om å gå over Grønland, bestige Kilimanjaro eller legge ut på ekspedisjon i Argentina og Chile, er Bergans Adventures din beste partner. De arrangerer turer du bare hittil har drømt om. Fokuset deres er å arrangere bærekraftige reiser med fantastisk natur, spennende aktiviteter og lokal kultur. Her er du garantert turglede, enten du velger ekspedisjoner, fjellturer, skiturer eller klatreturer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *